30 Kasım 2010 Salı

Big Chefs - Berbat servis


Beni tanidiklarim muhalif olmakla sucluyor, olmayayim da ne yapayim.

Pazar gunu ailece Etiler'deki Big Chefs' te yemek yedik. Ama once garsondan sectigimiz yemeklerin icinde neler oldugunu sorunca "menude yaziyor ya" azari ile basladik. Garson degissin dedim, bu sefer gelen bardaklarin icinde ekmek kirintilari doluydu. Sonra biralar yanlis geldi, sonra ekmek sepetinden yenmis ekmek cikti. Sonra gelen yonetici "galiba size anlatamiyorum beefendi" seklinde devam etti.

Madem pazar gunu yogunlugun var, o zaman taseron garson calistirmayacaksin, kenarda kosede kalmis kebapcilardan garson toplamayacak, bardaklarini temiz tutacak, ekmek sepetlerini bir sonraki musteri icin temizleyeceksin. Daha onemlisi isinin basinda olacaksin. Bir de, aklina guvenmeyip siparisi kagida not edeceksin.
"Big Chefs" demekle big olunmuyor... Keske Paul olarak kalsaydi.

27 Kasım 2010 Cumartesi

SARAP FIYATLARI, YINE YINE YENIDEN...


Az once "Nirvino" online mahsenin linkini vermis, beaujolais satiyorlar. Kendisine tesekkurler.

Ote yandan fiyata dikkat ettim, tam tamina 54 lira... Bu ucuzu, baska bir yerde 57.

Insaftir yahu, sisesi 5 euro olan sarap nasil 54 lira olur?

Sarabi sevip kendisini gelistirmek isteyen ne yapsin? Yurt disindan alma imkani yoksa, pasa pasa 5 katina kaziklansin mi, yoksa kendisini yurdum "chateau" saraplarina mi versin.

Fotograftaki sarabi 19 euroya aldim, demek ki burda satsam servet eder.

Biliyorsunuz bu gunlerde babasindan parayi kapan "chateau" kuruyor, bu tamamen ayri bir hikaye...

Insani fiyatlar icin:

http://www.nicolas.com/index.php/en/178.htm

Anadolu Kavagi - Istanbul, ama degil

Gecen haftasonu guzel havayi firsat bilerek Anadolu Kavagi' na gidelim dedik, iyi ki de gitmisiz. Uzun zamandir surekli yurt disinda olunca insan haliyle raki ve baligi ozluyor. Kavak' taki Yosun Restaurant da tam derdime derman oldu.

Harika bir gunes, sicacik bir hava, iskelede de bir masa. Tamam belki en iyi mezeler degil, kabul. Ama raki ambiyans isidir; taze bir salata, tekirler citir ve de yaninda da boyle bir manzara olunca benden yildizlarin hepsini kapti.

Uzerine de demli bir cay ve wafle. Insan insan oldugunu hissetmek icin daha ne ister...

20 Kasım 2010 Cumartesi

Beaujolais Nouveau


Fransa' da her yil Kasim'in 3. persembesi taze Beaujolais' ler (beaujolais nouveau) piyasaya cikar ve yeni mahsulun kutlamasi beaujolais'ler raflarda yerini alir.


(Yakinda bizde de import adetler arasinda yerini alir merak etmeyin.)


Daha fazla bilgi isteyenlere:



Cocuklugumun makaronlari...


Bugunku Hurriyet' te "sanki annemizin karnindan makaronla dogduk, daha adam gibi pogaca yapamiyorken bu makaron aski nerden geliyor?" diye yazmis birisi. Vallahi bravo, hadi madem tatli parisien, chapeau diyeyim...

Macaron demisken, Istanbul' daki en temel gastronomik noksan da tamamlanip La Duree Bebek' te aciliyormus. Ne guzel, Paris'te tanesini 4 euro'ya sattiklari macaronlari Istanbul' da kactan satacaklar merak ediyorum...

Yahu yaninda nefis Bebek Badem Ezmecisi varken, zorlama tatlilara kim bakar?

9 Kasım 2010 Salı

Sigara Yasagi

Sigara yasagi mi? Bosverin.

Iki haftadir yurt disindaydim, her Turk gibi yurda donuste detox olma amaciyla kebapciya gittim. Yol uzerinde oldugu icin Il Padrino Atasehir' in kebap kisminda karar kildik. Restaurant' in bolumunu ortadan bir separasyon ile ayirmislar; sigara icilen bolum diye, ama her tarafi kapali, kendilerince guyya isi cozmusler.

Ne diyeyim; yasak delme, kisa yoldan gitme aliskanligimiz her yerde. Bu yaraticiligimizi adam gibi yerlerde kullansak kimbilir nerelerde olurduk...

Il Padrino Atasehir'e gelince; kebaplari bozulmus, servis kotu. Demek ki isin basinda sahibi olmayinca is yurumuyormus.