8 Şubat 2010 Pazartesi

Ayvalik - Kozyatagi


Yillardir ofise yemek soyledigimiz harika bir lokanta var, Ayvalik. Bugune kadar Ayvalik'tan bahsetmemis olmamin onlara bir haksizlik oldugunu dusunuyorum.

Ayvalik, fantaziye kacmadan gunde sadece 4-5 farkli cesit yemek yapan, bu yemekleri de mevsime gore degistiren titiz bir aile isletmesi. Kullandiklari malzemeler her zaman mevsimine gore, taze ve lezzetli.

Adi Ayvalik olan bir yerde tabi ki zeytinyagli secenekleri bol, yemeklerde guzel bir sizma zeytinyagi kullaniyorlar, dahasi etrafta yiyeceginiz ne oldugu bilinmeyen yemeklerdense bildikleri bir kac yemegi hakkiyla yapmaya calisiyorlar. Menulerinde rahmetli anneannemin yaptigi yemeklerden eksili kofte, kalburabasma, fava gibi yemeklerin haricinde kuru veya taze borulce, lor tatlisi gibi Istanbul'da bulmakta zorlanacaginiz lezzetler de. Benim icin cennet.

Is yeriniz Kozyatagi civarlarindaysa yakinsiniz, yerleri Ataturk Cadde'sini girisindeki caminin arka sokaginda. Ayvalik' a mutlaka gitmenizi tavsiye ederim, calip musteriyi kandirmaya calismaktansa islerini hakkiyla yapmaya calisan bu insanlarla tanisin, pisman olmayacaksiniz.

Ayvalik 216.478-0770



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder