9 Mayıs 2010 Pazar

Beyaz Renault 9, Çevirmeler ve Düşündürdükleri

Çevremdeki yakınlarım arasından bir çok insan ehliyetini 6 aylığına kaybetti. Arkadaslarım, hatta babam sadece aksam yemeği ile birlikte aldıkları bir kadeh içki yüzünden şu anda araba kullanamıyorlar.

Öte yandan dün gündüz vakti Çekmeköy' ün en haraketli kavşağında beyaz bir Renault ters yönde üstümüze çıkıyordu. İçine doluşmuş beş cahil utanmasızca devam ettiler.

Şile Yolu' nda istisnasız hergün kaza var, fakat bir gün bile trafik kontrolü görmedim. Birbiriyle yarışan Doblo'lar mı ararsınız, yoksa fren farı yanmayan ama zınk dıye önünüzde duran kamyonları mı, hepsi mevcut, ama bir tek ceza yazan yok. Türkiye' nin en tehlikeli sürücülerini barındıran Bostancı Sahil Yolu, Bebek, Bağdat Caddesi gibi yerlerde ise neredeyse adım başı bir çevirme var.

Bir gün ne olur Şile Yolu, Ümraniye, Beylikdüzü gibi yerlerde araba ile dolaşın ve hangi insanlar trafiğe çıkıyorlar bir bakın, bu ülkenin gerçekleri ile yüzleşin.

Akşam kontrolleri neden sadece bir kesime yönelik? Amaç daha güvenli bir trafik mi yoksa içki içenleri cezalandırmak mı? Tabi ki içkili araba kullanılmasın, sarhoş sürücüler cezalandırılsın ama dürüst olalım, bu işe de politikayı bulaştırmayalım. Dürüst olalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder