24 Ekim 2010 Pazar

Papermoon

Papermoon' a ne yalan soyleyeyim is yemekleri haricinde es dost ile yemek yemek icin gitmedim. Is yemegi olunca da insan yediginden cok konustuklarina odaklaninca pek cok sey kaciriyor.

Bu sefer yari is yari zevk yemegiydi.

Baslangic olarak kendi yaptiklari mozzarella' larinda istedik. Tahminimce manda sutu bulamamalarindan inek sutu ile idare etmek zorunda kalmislardi. Tabi o zaman mozzarella di bufala degil mozzarella fior di latte oluyor. Tad tamamen farkli tabii. Yine de kendilerinin yapmasindan ve taze olmasindan oturu hosuma gitti. Ama Papermoon orada kaldi. Istedigim incik ne sarap sosunu, ne domates ile sarmisagin lezzetini tasiyamayan yavan bir yemek idi. Iddia ediyorum Cafe Clemantine' de cok daha iyisini yari fiyata yersiniz. Sarap her yerde oldugu gibi son derece kazikti. Bir sise Kavaklidere Pendore tam 140 tl, yani 70 euro. Bu fiyata yurt disinda 3 sise daha kaliteli ya da hadi insafli olayim ayni kalitede sarap icebilirsiniz. Ondan sonra soruyorlar, sarap az tuketiliyor diye... Insan kederden icer vallahi... Ama ne yapacaksiniz, Istanbul' da adi cikmis uc bes is yemegi mekani bu hassasiyeti neden tasisin, gunun sonunda herkes kazandigi paraya bakiyor degil mi?

Kisacasi Papermoon iyi servis ve hos bir ambians isteyenlerin, hadi biraz da goruleyim diyenlerin tercih edecegi bir yer. Ama cumartesi aksami romantik, guzel bir yemek yiyelim diyorsaniz daha iyi alternatifler mevcut. Vasata yuklu para vermek istiyorsaniz baska.

Unutmayin, isim her sey demek degil.

1 yorum:

  1. bir soru: mimolette'e ne zaman gideceksin? kurucusu-şefi murat bozok'un blogu da burada: http://www.muratbozok.com/

    YanıtlaSil