20 Kasım 2010 Cumartesi

Cocuklugumun makaronlari...


Bugunku Hurriyet' te "sanki annemizin karnindan makaronla dogduk, daha adam gibi pogaca yapamiyorken bu makaron aski nerden geliyor?" diye yazmis birisi. Vallahi bravo, hadi madem tatli parisien, chapeau diyeyim...

Macaron demisken, Istanbul' daki en temel gastronomik noksan da tamamlanip La Duree Bebek' te aciliyormus. Ne guzel, Paris'te tanesini 4 euro'ya sattiklari macaronlari Istanbul' da kactan satacaklar merak ediyorum...

Yahu yaninda nefis Bebek Badem Ezmecisi varken, zorlama tatlilara kim bakar?

3 yorum:

  1. ben zaten şaşırıyorum bebek bölgesi'ne.
    önce dondurmacısı vardı, bi de abbas waffle'cısıyla bebek badem ezmecisi vardı, şimdi baylan da var, la duree de var. hepsi tek bir yerde konuşlandı.

    YanıtlaSil
  2. Bebek bitmiştir ama en büyük kazığı buralara ruhsat veren belediye başkanı atmıştır.
    Ki hakkında duydugum binlerce yolsuzluk bilgisi var.Neyse..Amaçlarına ulaştılar kendilerince ufak bir beverly hills yaratmaya çalışıyorlar (ne lazımsa???)

    Macaron'lara gelince ben ihtiyacım oldukça Divan'dan alıyorum evet pahalı ama leziz..

    YanıtlaSil
  3. ben divan'ın tatlarını çok ama çok beğenirim, yine de macaron için annemin karnından la duree'yle doğmuş gibi la duree'yi tercih ediyorum. hoş, 2 defa paris'te yeme fırsatım oldu, öyle 'herkes' gibi abonesi değilim henüz:)

    YanıtlaSil