27 Kasım 2010 Cumartesi

SARAP FIYATLARI, YINE YINE YENIDEN...


Az once "Nirvino" online mahsenin linkini vermis, beaujolais satiyorlar. Kendisine tesekkurler.

Ote yandan fiyata dikkat ettim, tam tamina 54 lira... Bu ucuzu, baska bir yerde 57.

Insaftir yahu, sisesi 5 euro olan sarap nasil 54 lira olur?

Sarabi sevip kendisini gelistirmek isteyen ne yapsin? Yurt disindan alma imkani yoksa, pasa pasa 5 katina kaziklansin mi, yoksa kendisini yurdum "chateau" saraplarina mi versin.

Fotograftaki sarabi 19 euroya aldim, demek ki burda satsam servet eder.

Biliyorsunuz bu gunlerde babasindan parayi kapan "chateau" kuruyor, bu tamamen ayri bir hikaye...

Insani fiyatlar icin:

http://www.nicolas.com/index.php/en/178.htm

3 yorum:

  1. Haklisinizda sarap ithalatindaki kisitlari hepimiz biliyoruz, sadece sarap mi ? herseyin fiyatini yurtdisinda biliyoruz..Burada alkollu her turlu ickinin üstünde bolca vergi var.
    Turk saraplari da yabancilardan farkli mi ?
    Market girisi 4-5 liralik angora tuketiciye 15 liraya ittiriliyor..Ondan sonra sarapcilar vergi yuksek diye aglasiyorlar..halbuki buyuk kar marjlari var..Marketi gectim, ya restoranlari ne yapacagiz ? vasat bir türk sarabi oturdugumuz masalarda 4-5 katina satilmiyor mu ? Hepimizde gidip o parayi verip icip parayi oderken market satis fiyatlari aklimizdan gecmiyor mu :)

    YanıtlaSil
  2. Yurt dışına giden arkadaşlara yamanmaktan daha iyi bir çözümü olmalı bu işin. Nicolas vb. firmalar Türkiye'ye şarap gönderemiyorlar gördüğüm kadarıyla. Biz de bu zincirin içine perakende olarak girmenin yollarını bulmalıyız öncelikle. Satış amaçlı olmayan, perakende tedariği yapılabilir mi bilmiyorum açıkçası.

    Yerli şaraplarda da fırsatları kollayıp, fiyat/kalite oranı iyi olanların duyurulmasını sağlamak ve bu üreticilere destek vermek en mantıklı yol galiba.

    YanıtlaSil
  3. Online mahzen ile konuştum, Beaujolais Nouveau'nun uçuk fiyatının sebebi Kasım sonuna yetişmesi için uçakla gelmesiymiş.

    YanıtlaSil