31 Aralık 2009 Perşembe

Da Vittorio, Locanda Italiana - Sishane


Da Vittorio' nun sef ve isletmecisi daha onceden Papermoon ve "W" da calismis olan Vittorio Sindoni. Iki aydir da kendi ismini tasiyan mekaninda. Aksam yemegini erken yiyerek hem restaurant kalabaliklasmadan tadini cikaralim, hem de yemekler nasil bir gorelim istedik. Geldigimizde bizden baska bir masa, iki garson ve sef Vittorio vardi.
Once saraptan basladik: Barbera d' Alba, Prunotto, DOC 2006 (100.- tl). Onun yaninda ayni fiyat seviyesinde ve yine DOC / DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) klasmanlarinda chianti' ler de mevcuttu, ama biz barbera dedik, pisman olmadik.
Sarap fiyatlari kirmizilarda 80-120 tl arasinda degisiyor, dedigim gibi liste zengin. Ote yandan beyazlarin fiyatlari son derece makul olmasina ragmen kirmizilardaki zenginlik beyaz listesinde yok.
Barbera' yi sectik ama menu agirlikli olarak deniz urunleri ile yapilan baslangic ve ana yemeklerden olusuyordu, o yuzden sarap ile yemegi eslestirmekte zorlandik. Genellikle bardak ile istenilen sarap icilemedigi icin sise acmaktan baska alternatif olmuyor, dolayisiyla da sarap ve yemek menusu ortusemeyebiliyor. Nereye giderseniz gidin bir sise saraba nadiren 80-100 liranin altinda verdiginiz icin cok fazla bir hareket kabiliyetiniz de haliyle olmuyor. Vittoria'da da ayni zorlugu yasadik.
Ben Pasta Bosforo, esim ise Linguine con pesce (patlican, domates ve kilic baligi) ismarladik. Aslinda menude barbun ve levrek carpaccio, lemon grass ve beyaz sarap ile lezzetlendirilmis midye gibi secenekler de vardi, ve eminim cok da guzellerdi ama barbera'nin golgelemesini istemedik, o yuzden olabildigince dengeleyecek yemekleri secmeye calistik. Benim makarnam curry ile harmanlanmis deniz urunlerinden olusuyordu. Diger yemek de bol patlican ve kilic baligi ile hazirlanmisti.
Sarap standardin uzerindeydi, yemekler de yine averajin uzerinde olmakla birlikte sarabin altinda biraz ezildiler. Ama suc bizde degil, menuye cok az sayida et yemegi koyan Signor Vittorio' daydi...
Tatli almadik, onun yerine iki espresso ile yemegi kapadik. Toplam 200 lira hesap odeyerek masadan kalktik. Da Vittorio guzel bir yemek yemek, Istanbul'da olup ama baska bir yerdeymissiniz gibi hissetmek istiyorsaniz ideal bir yer. Bu arada, yemeklerimizi bizzat hazirlayan chef Vittorio' ya tesekkurler.
.
Tel:(212)245-8808
.
Not: Big Chefs, Public ve Da Vittorio gibi yeni acilan yerler Sishane' ye canlilik getirdi. Metronun da hemen bu mekanlarin yaninda olmasi trafige cikmak istemeyenlerin de isini kolaylastiracak. Arabayi 24 saat acik olan Kanyon'un otoparkina birakarak 15 dakikada Sishane'de olabilirsiniz, bana sorarsaniz aksam Tepebasi kapali otopark'ta yer buldum-bulamadim stresini yasamaya degmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder