2 Aralık 2009 Çarşamba

Misina Balik, Dalyan - Fenerbahce


Harika. Tek kelime ile harika. Mezeler, otlar, ne istediysek cok guzel, lezzetli ve taze geldi. Istendi mi oluyormus demek ki. Ot derken de kaya korugu, sevketi bostan gibi "yari ozellikli" otlari kastediyorum, yanlarinda tabi standardlardan deniz borulcesi, cibes, radika vs. Kaynamaktan canlari cikmamis, diri, lezzetlerini arttiran bir zeytinyag ile birlikte geldiler.

Balik lokantalari icin dikkat noktalarimdan biri -basit, ama hic yalan soylemeyen- beyaz peynirdir. Istedigimiz beyaz peynir sert, yagli ama ne cok tuzlu ne de tuzsuz geldi. Fransizcada bir laf vardir, "comme il faut" diye, sanki bu peynir icin soylenmis. Misina buradan da arti puan aldi. Rakilar buz gibi sisede sunuldu, ilave buz koyup da rakini ahengini bozmadan rahat rahat ictik. Sadece su ile, yani comme il faut. Buradan da bir arti.

Yer Fenerbahce Ordu Evi' nin karsisi, 6 kisi bir buyuk raki ve bir suru bira, meze vs ile birlikte 320 tl hesap odedik. Hem kaliteli, hem "comme ile faut" fiyat, hem de guler yuzlu servis ve isini bilen garsonlar.

Sakin sokak icinde denizi gormeyen yerde raki-balik yapilir mi demeyin benim gibi. Misina'ya gidin, Ege' nin lezzetli otlarini, aksam ustu sicak sicak mutfaktan cikan midyeyi, yerli kalamari deneyin. Pisman olmayacaksiniz.


Tel: (216) 550-0258

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder