15 Mart 2010 Pazartesi

Yengec Restaurant - Urla Iskele



Gecen haftasonu Izmir'deydik. Iki gece ust uste Urla Iskele'sindeki Yengec Restaurant' a gittik.

Rahatlikla Yengec' te son zamanlarda yedigim en guzel meze ve baligi yedigimi soyleyebilirim. Urla Iskelesi guler yuzlu guzel insanlarin huzur icinde yasadigi cennetten bir kose sanki. Zaman asili kalmis, hayat akmiyor. Yemege zaten bir avans ile basliyorsunuz.

Yengec de cok uzun zamandir Iskele'de ulunan, uc sene kadar once de el degistiren belki 100 senelik tarihi bir mekan. Icerisi tas duvarlar, goz yormayan bir isik, fonda da kulaklari tirmalamayan harika muzikler. Onunuzde ise mendirek ve harika bir Ege balikci kasabasi tablosu.

Sofraya oturdugunuzdan itibaren guler yuzlu genclerin servisi basliyor. Raki sogutulmus, beyaz peynir sert ve yagli. Mezeler taze, ot ve zeytinyaglilar mevsimine gore. Salatada halis Urla zeytinyagi, oyle aycicegi karisimi falan degil. Baliklar o gun teknelerden ne cikmissa. Iki gece de mezelerden ne varsa soyledik, otlardan radika, cibes vs yine ne varsa, kalamar gercek deniz kalamari idi, yani 5 sene once Norvec' te yakalanmis devasa boyutlardaki fabrikasyon kalamarlardan degil. Yag cekmemis, kitir kitir bir kalamar, insan uzerine utanip da limon bile sikamiyor. Balik olarak barbun ve granyoz vardi. Barbun citir, granyoz ise kurumadan izgara edilmis bir sekilde geldi.

Yengec icin yazacak cok sey var, malesef Hurriyet, Milliyet esrafindan bir iki gazeteci kesfetti bile, umarim Istanbul ekurisi Urla Iskele'yi Cesme gibi simartmaz da bu restaurantlar da bildikleri gibi devam ederler ve bozulmazlar.

Fiyatlara gelince 3 kisi, balik, bol meze ve icki ile birlikte 180 lira odedik. Urla'nin ambiansini bir yana, bu kalitede bir yemegi bogazda yiyemedigimi gonul rahatligiyla soyleyebilirim.

Yengec' de yer bulmazsaniz yanindaki Yosun' da da rahatlikla yiyebilirsiniz, orasi da cok guzeldir.

1 yorum: