9 Mayıs 2010 Pazar

Rouge Restaurant - Talimhane

Cumartesi akşamı Milliyet yazarı ve Gusto Dergisi yönetmeni Mehmet Yalçın ve iki ortağının açtığı Rouge' a gittik.

Ilk izlenimim şarabı ön plana oturtup, yemeği şarabın etrafına saran bu işletmede neden Frontera, Sunrise gibi alt-orta kalitede şaraplara menüsünde yer verdiği idi ama şarap listesini uzunca incelediğimde şarapların son derece incelikle seçilmiş olduğunu gördum. Herkesin aradığını bulabileceği bir şarap listesi hazırlamışlar.

Uzun lafın kısası ilk intiba her zaman doğru çıkmıyor demek ki.

Rouge olması gerektiği gibi masa sayısını düşük tutmus, menüde de öyle elli çeşit yemek birden yok. Şaraba uyacak yemekler ya da şarküteri çeşitleri var. Biz şarap ile birlikte iki çeşit peynir, chorizo ve prosciutto ısmarladık. Ana yemek olarak da şarap sosunda dana yahni ve entre cote. Dana yahnim minyatür bir Staub tencere içinde geldi, sevimli ve lezzetli bir detay, ben bayıldım. Yemeklere de eşlik olarak kuşkonmaz ve truffe yağlı patates püresi aldık. Şarabı biz soylemeden dekante ettiler, şarküteri bol ve kaliteli idi, servis de bir tek sefer bile aksamadı.

İyi ki Rouge gibi gerçekten bu işi severek yapan yerler var.

Rouge Taksim' deki THY' nin karşısında Lamartin Sokak'ta.
Tel: 212.237-0190

3 yorum:

  1. ben de buraya sırf mehmet yalçın'ın olduğu için gitmeyeceğim işte

    dergi gibi işletecekse burayı da, kalite belli...

    YanıtlaSil
  2. Rouge Şarap Evi'nin Mehmet YALÇIN ve saygıdeğer dostları tarafından işletiliyor olması bile başlı başına bir tercih sebebidir.

    Bu nadir ve lezzetli mekanı da dergileri olan Gusto kadar kaliteli ve özenle işleteceklerine inanıyorum. Şerefe ve sağlığa!

    YanıtlaSil
  3. Seden isimli kullanıcının uzun yıllardır tanıdığımız cemiyet dostumuz Mehmet YALÇIN beyefendi ile ilgili önyargısını anlamamakla birlikte, yapmış olduğu yorumu son derece abes bulduğumu belirtmek isterim.

    İlk sayısından itibaren okuyucusu olduğum GUSTO dergisi ile Rouge Şarap Evi'nin işletme kalitesi arasında iyi ya da kötü nasıl bir analoji kurabildiniz, pes doğrusu.

    YanıtlaSil