16 Haziran 2009 Salı

Borsa Restaurant - Kandilli

Borsa Lokantalarina cok uzun zamandir giderim, eskiden Kalamis vardi, kapanmasi Anadolu Yakasi icin kayip oldu. Sonra Lutfi Kirdar ve en son simdi de Kandilli' deki mekanlarina gittim.

Mutfak Turk mutfagi, yerli ya da yabanci misafiriniz olsun farketmiyor, herkesin hosuna gidecek yemek var. Menu kalabalik, hatta o kadar kalabalik ki ic ice gecmis yazilari secmede zorlaniyorsunuz, en son birlikte gittigimiz yabanci misafirler pes edip en iyisi siz secin dediler.

Borsa'lar uzerine uzun uzun yazmak istemiyorum, dedigim gibi yemekleri guzel, kulbastiyi mutlaka denemelisiniz, hele hele kendi yaptiklari hardali unutmayin derim. Final icin de sufleyi saklayin.

Butun bunlarin yaninda Kandilli'deki mekanlari, enfes bir Bogaz manzarasina sahip olmasina ragmen lezzet ve servis acisindan klasik Borsa kalitesinin asagisinda kaliyor. Yemekler ve sunum en yakin rakibi Konyali' nin cok asagisinda, servis de ayni sekilde daha kotu. Restaurant' in ic kismi guzel ama disarisi bir cay bahcesi havasinda; bol isik, genis alan, yetersiz garsonlar ve bir turlu sabitlenemeyen masalar seklinde (su masalari neden aksam uzeri kontrol edip de sabitlemezler bilmiyorum, cok mu zordur?).

Istanbul' un belki de en guzel manzarasina sahip ama dedigim gibi klasik Borsa cizgisinin altinda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder