24 Şubat 2010 Çarşamba

X Restaurant Bar - Deniz Palas IKV, Sishane


Istanbul Kultur Vakfi' nin yeni tasindigi Deniz Palas'in cati katinda acilan X Restaurant' a pazar gunu gec bir ogle yemegi icin gittik.

"X" Borsa Restaurant' larin sahibi Rasim Ozkanca' ya ait. Manzara ve ortam itibariyle biraz 360 ile Istanbul Modern Cafe' yi andiriyor, ama menu, musteri kitlesi ve tabi fiyatlari ile kendisini biraz daha yukarida konumlandirmis. Manzara harika, Halic uzerinden eski Istanbul' a bakiyorsunuz. Eminim aksam cok daha buyuleyicidir.

Cocuklarla gitmek gibi bir hata yaptigimizdan yemeklere cok dikkat gosteremedim ama adacayi ve pesto ile lezzetlendirilmis kusleme ve sari kiz mantarli risottom enfesti. Belki kusleme yerine iri bir karides ya da deniz taragini tercih ederdim ama adacayinin risottaya katkisi harikaydi. Tek elestirim porsiyonun cok kucuk olmasi... Muge' nin siparis ettigi kuskonmaz, proscuitto ve truf'lu pizzasi da bir onceki Palma d' Oro faciasindan sonra hayata donus gibi oldu. Genis bir sarap listesi ve guzel bir kav var ama uyarayim iyi bir sarap seceyim derken hesap ile birlikte "x" olabilirsiniz... Tatlilar Borsa tedrisatindan.

Servis icin ayri bir parantez acmak lazim, son derece profesyonel, guleryuzlu, menunun iceriginden haberdar -ki genellikle bir sey sordugunuzda hik mik ederler- genc insanlardan olusuyordu. Ayrica bizim cocuklari ve yan masada oturan problemli musteriyi bir guzel idare ettiler.

Fiyatlar bahsettigim gibi tuzlu, iki kisi birer ana yemek, birer icki, tatli ve kahve ile 170 tl odedik (cocuklar toktular, bir spagettiyi bolustuler). Aksam daha saglam bir menu ve bir sise sarap ile iki kisi tahmini 300 tl' ye cikarsiniz, ama iyi bir yemek istiyorsaniz ve Zuma, Ulus 29, Sunset ya da Bogaz haricinde bir yere gidelim diyorsaniz "X" i deneyebilirsiniz.

Sishane belki de on yillar sonra tekrardan canlaniyor.
X Restaurant (212) 334-0845

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder