11 Ekim 2009 Pazar

Dukkan - Kucukarmutlu


Dukkan otel ve iyi restaurant'lara et temini ile baslayip sonra da isi restoranciliga donusturmus bir isletme. Daha da sonrasinda Dukkan veya Dukkanburger mekanlariyla kisa sure icerisinde zincire de donusmus bir isim.

Armutlu'daki yerlerine gelince, colun ortasindaki bir vaha gibi. Gecekondu semtinin ortasinda bir kontrast nokta, birbirine benzeri Istanbul et restaurantlari arasinda ise bir lezzet patlamasi.

Etler kuru eskitme (dry aging) yapilmis, bakinca renk ve kokusundan anliyorsunuz. Yag dagilimi homojen, mermer bir yapi. Kuru eskitme ile eskitilmis etin lezzeti yogundur, herkes sevmeyebilir. Pisirilmesi de ayni sekilde yapmaya calisan Gunaydin'dan cok daha basarili. Sunset ya da baska bir yer ile kiyaslamiyorum zira bence Gunaydin, Etci gibi yerler sanki daha cok ayni kategori icerisine giriyor gibime geliyor.

Etlerin hepsi var, Rib Eye, New York Sirloin, T-Bone vs, dedigim gibi dinlendirilmis ve istediginiz gibi pisirilerek geliyor.

Yemekten once sosis ve dana bacon aldik, bunlarin yaninda da bol yesillik ve firinda patates. Belki kuskonmaz tarzi ete guzel eslik edebilecek bir sebze daha menude olabilirdi ama bu haliye bile cok guzeldi. Zaten nereden bulacaksiniz kuskonmazi.

Et olarak dana pirzola yedim, tadi damagimda kaldi. Etin yaninda bir sise Corvus' un Corpus'unu actirdik, adindan da anlasilacagi gibi kuvvetli bir govdeye sahip bu sarap etin lezzetini bastirmadan sanki daha yukari tasidi. Hadi Vedat Milor Agabey gibi soyleyeyim, patlatti...

Yemegin sonunda ev yapimi koca bir cikolata "kulcesini" onumuze biraktilar, tabi acimadik...

Dukkan ucuz mu, kesinlikle hayir... Ama zaten kuru eskitme et servis yapan her yer normalden daha pahali olur, zira en basit hesapla et agirliginin %20-25'ini kaybeder.

Dukkanda iki kisi 200-240 verirsiniz. Ortakoy ya da Bogaz' daki herhangi bir pahali yer ile ayni parayi oduyorsunuz. Kimisi etrafta poz yapilacak kimse olmadigi, ya da Armutlu'da bir yere deger mi diyerek burun kivirabilir ama guzel bir et yemek istiyorsaniz Dukkan' a gitmenizi tavsiye ederim. Zorlama olmayan, yasayan bir yer Dukkan. Bence Turkiye'de en iyi et yapan ilk 5 arasina rahat girer.

Unutmadan, Dukkan' a piyasa isi hardal koymaktansa kendi hardallarini kendileri yaptigi (hem de iki cesit) icin tesekkurler.

Telefon: 212.277 88 60

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder