13 Ekim 2009 Salı

Anjelique ve "yediniz, parayi da odediniz, ehhh hadi artik yaylanin"...


Aynen basliktaki gibi. Saat 11 oldugunda onunuze hesap birakiliveriyor ve neredeyse siz masada otururken masayi yukseltip bir anda kokteyl masasina donusturuyorlar. Iki dakika sonrasinda da buz kovasi, bir sise Absolut gummm diye masada... Tamam iki shift halinde eskiden beri servis yapan yerler var ama Anjelique' teki gibi kabaca uygulandigini gormedim. Muzikler ve ambians guzel, yemekler "experimental"...

Degisik bir seyler yapmaya calismislar kabul, ama bir seyler eksik kalmis. Baslangic olarak asma yapraginda izgara barbun istedim, asmanin tadindan barbun anlasilmiyordu. Asma guzel olsa canim yanmaz ama son derece sert ve tadsiz bir asma idi. Icine baska bir sey koysalar da ayni tad olacakti. Sonrasinda fikir olarak cok guzel ama uygulamada sinifta kalacak bir mercan brulee istedim, iki yemek arasinda neredeyse 10 dakika olacakti ki neyse farkedip garsonlari biraz agirdan almalari icin uyardik. Istenilen yemeklerin geri kalani entre-cote, somon gibi "garanti" yemeklerdi, onda bile toplasaniz 100 grami gecmeyecek ve yaninda eslik eden yemegi cok zayif olan bir et geldi. Somonu bilmiyorum.

Tamam mekan guzel, muzikler insani havaya sokuyor, manzara deseniz muthis ama yemeklerin en azindan verdigimiz -tonla- parayi haketmesi gerekmiyor mu?

Anjelique' te iki kisi bol sarap ile birlikte yaklasik 250 tl.

2 yorum:

  1. Somonu da ben anlatayım o zaman...

    Bildiğimiz Migros'ta pakette satılan somon, ızgara edilmiş (küçük kare şeklinde kesilmiş). Izgara edildiğini pembe rengin üzerindeki kare formundaki siyah izlerden anlıyoruz, tadından değil. Beğenmedim özetle.

    KE

    YanıtlaSil
  2. Sevgili KE Bey, balik istemeniz zaten beni sasirtmamisti desem yalan olur...

    Bir de asagidaki Rosario ile ilgili kismi okuyun, size o da tanidik gelebilir.

    YanıtlaSil