15 Ekim 2009 Perşembe

Dukkanburger Bebek


Toplanti donusu trafikte vakit gecirmektense en azindan yemegi aradan cikaralim diyerek Bebek' teki Dukkanburger' e girdik. Daha once Anadolu Yakasi' ndaki yerlerinde yemistim, Bebek'teki dukkana ilk kez gittim.

Sanki burgerler karsidan daha bir ozenli, daha bir kurutulmadan pismis gibi geldi. Hele hele ilave peynir ve bacon koyulunca daha da bir lezzetli oldu. Ayrica, istedigimiz patetesler ev patatesiydi, tamam hala fabrikasyon ama yine de fast food patatesinin iyisi. Diger malzemeler, hardal ozellikle, daha once yazdigim gibi enfes. Kendileri yapiyorlar, hafif isteyene hafif, kuvvetli isteyene kuvvetli, iki cesit var.

Dukkan bence Istanbul'da burger yiyebileceginiz en iyi yerlerden biri. Rakipleri olan NumNum, Midpoint, Kanyon'daki Gourmet Burger gibi yerlereden bence daha lezzetli. NumNum' da etler ya hic pismemis ya da kupkuru geliyor, ellerinin ayari yok. Gourmet Burger ise tadsiz, tek isi burger olan bir yer neden iyi burger yapamaz anlamiyorum.

Dukkanburger icin tek elestirim, su guzel burgerlerin yaninda neden soguk bir bira olmaz, neden bizi kolaya mahkum ederler?

1 yorum:

  1. Cem bey,

    Dükkan Burger Şaşkınbakkal şubesi ile ilgili yazınızda da gözüme çarpan NumNum ve Midpoint kıyaslamalarını bu blog'da da gördükten sonra, dayanamayarak ve affınıza sığınarak bir müdahalede bulunmak istiyorum:

    Dükkan Burger'in safkan bir ''premium handmade burger''ci konsepti olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, rakipleri -hatta emsalleri- arasında neden NumNum ve/veya Midpoint gibi karma menü konsepti ile çalışan işletmeler olamayacağını daha iyi anlarız.

    Dükkan Burger ile kafa kafaya kıyaslanabilecek yerlerin size çabucak bir listesini çıkarabilirim:

    1. Mano Burger
    2. Burger Lounge
    3. GBK
    4. Burger Box
    5. J. Burger
    6. Egg & Burger
    7. Burger House
    8. Burger Bar
    9. Carl's Junior
    10.Privat Hamburger

    Bu listedeki işletmelerin tamamı konsept itibariyle Dükkan Burger kategorisindedir. Eğer, herhangi bir sebepten dolayı, premium burger'ci olmamasına rağmen bu ürünü barındırdığı için bir kıyaslama yapılması gerekiyorsa, Beeve's, Nusret, Arni's Gourmet Steak & Burger House gibi safkan hamburgerci olmamasına rağmen premium handmade burger yapan işletmeleri öne sürmek daha doğru olacaktır kanısındayım.

    YanıtlaSil