27 Temmuz 2009 Pazartesi

Malzeme Kalitesi

Bu hafta sonu cumartesi bizim kulubun Kalamis Tesislerinde yemek yerken ilk kez umudumu kaybettim.

Yazin ortasinda istediginiz bir salata -oyle ahim sahim bir salata da degil hani, bildigimiz coban salatasindan bahsediyorum- eger domatesleri yenmeyecek kadar kotu geliyorsa bunun nedenlerini dusundum:

A) Malzemeyi secenin umurunda degil
B) Ascinin umurunda degil
C) Isletmecinin umurunda degil (maliyet hesabi agir basiyor)
D) Musterilerin tad duygusu yok, umurlarinda degil
E) Hepsi

Bu kadar zor mudur, halden domatesin, salataligin 50 kurus daha pahalisini almak. Ya da restaurant'in alan adamini isletmecinin hizzaya sokmasi? Bu kadar zor mudur, guzel domates yetistirmek, guzellerini de Avrupa veya Rusya' ya degil de Turkiye icine vermek?

Yeme icme sektorunun harhangi bir isletmesine bakin -cogunlukla- kullanilan malzemelerin ne kadar kalitesiz, ne kadar bastan savma oldugunu goreceksiniz. Istediginiz peynir kirec gibi gelir, salatalik tursusu yumusamis domates saman gibidir, et sert olur zira marine edilmez, zeytinyaginin icinde de genelde bitkisel yag karisiktir.

Yukaridaki test sorusunun cevabi malesef E.

Yemegi olabildigince ucuza getirmek, mutfak cahilligi, damak cahilligi (zevksizlik) artik ne derseniz diyin, ben yazin bir salata soyledigimde onumde adam gibi bir salata gormek istiyorum.

1 yorum:

  1. GS klubü mü? Büfe kısmından tost yiyin, oldukça lezzetli:) Restaurant kısmı delirtiyor adamı :)

    YanıtlaSil