4 Mayıs 2009 Pazartesi

360 Istanbul

Taksim – Tunel hattindaki en şık yerlerden biri, gerek manzarasi, gerekse mutfagi ile diger mekanlardan siyriliyor.

En guzeli aksam erken saatte gidip tarihi yarimada manzarasinin tadini cikarmak. Yemekler dedigim gibi zorlamaya kacmadan isinin ehli bir sef tarafindan hazirlanmis, muzik guzel, yemek sonrasi canli performans da oluyor.

En son gidisimizde (25/04/2009) kalabalik bir grup ile birlikte gittik, 3-4 sise kaliteli bir italyan sarabi ile birlikte starter + ana yemekler icin kisi basi 80 lira verdik.
Yemeklerden ozellikle bonfile (gorgonzola soslu olani) ile enginar begendili kuzu kafesini tavsiye ederim. Entre’lerden ise kalamar izgara ile ahtapot kucuk porsiyonlarda gelmesine ragmen lezzetliydi. Ama gecenin yildizi kesinlikle sarap, eger getirmeye devam ederlerse kesinlikle deneyin, sisesi Turk saraplardan cok da pahali degil, 75 lira. Eger meyvemsi, dolgun govdeli saraplari seviyorsaniz ismini unuttugum ama Moltepulciano bolgesinden olan sarabi ismarlayin, pisman olmazsiniz.

Tek elestirim (buyuk olcude bizim gec yemege oturmamizdan kaynaklandi) iki vardiya calisan restaurant’larda yasanan klasik “saat doldu, hafiften kalkin” havalari, o yuzden on bucukta biten ilk rezervasyon icin yemege saat yedi bucuk gibi oturup hem manzarayi hem de yemeklerin tadini cikarmakta fayda var.
Tek dedim ama ikinci elestirim de iki kisi gittiginizde oturdugunuz masalar, hem kucuk hem de sandalyeler bu mekana hafif kaliyor, senelerdir boyle, umarim bir ara degistirirler. Bir de -biliyorum bu ucuncu oldu- masa sayisini biraz azaltsalar daha iyi olur.

360’ a erken gidin, barinda once bir altlik yapin, muzik dinleyin, St. Antoine soslu eski Istanbul manzarasini yutun. Sonra yemek, sohbet. Ortamin cogu Istanbul’da yasayan expat’ler ve mekanin ismini bir sekilde duyan turistlerden (ama turistin duzgunu) olusuyor. Garip yakali gomlekler giymis delikanlilar, ortalikta bakisan escort guzeller, agir abiler yok. Sirf bu yuzden bile benden puan aliyor.
360 Beyoglu – Asmali Mescit Bolgesi’ nin en pahali restaurant/club’ larindan birisi olmasina ragmen verilen para ve harcanan zamana degiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder