26 Mayıs 2009 Salı

Suleymaniye Kanaat - the best kuru in Istanbul (bugun cok turist vardi da ondan...)

Suleymaniye Camii Meydani'nda, sira sira dizili lokantalarin en basi. Menu klasik esnaf lokantasi menusu; yemekler harika, ama daha harika olan atmosfer. Muhtesem Suleymaniye' ye bakan, gelenlerin hala ekseri cevre esnafi ve universitelerinden olustugu bir yer.

Yemekler kuru fasulye, tas kebabi, doner, pilav. Diger yemeklere -eger varsa- daha sira gelmedi. Yemekler son derece lezzetli ama yakinlarda bypass falan gecirdiyseniz bir daha doktoru ziyaret edebilirsiniz, zira tereyagindan kacinilmiyor. Yine de senede 2-3 kez yiyorsaniz kim takar bypass'i ...

Iki kisi tika basa, ayran, tursu, tatli vs esliginde vereceginiz para 50 lirayi gecmez. Ustune donus yolunda hediyelik ivir zivirlari satan hanlari gezip eglenebilirsiniz (bugun bu hanlardan birinda Latin Amerika sapkalarindan baslayip Samurai kiliclarina uzanan genis bir portfoy gordum...)

Kanaat' a ya da yanindakilere mutlaka gidin, hatta bir gun kendinize izin verip hafta icin gidin, Misir Carsisi' ndan baslayip yavas yavas yukari, Suleymaniye'de yemek molasi, sonra Nur-u Osmaniye ve Kapali Carsi. Orda kahve molasi, belki Havuzlu Restaurant' ta tatli. Keyif olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder