7 Mayıs 2009 Perşembe

Litera

Galatasaray Lisesi’ nin yanindaki yokustan inerken garaji gecinde ayni hizzada, Goethe Institute’un cati kati. Karsinizda St. Antoine esliginde "Tarihi Yarimada", yan tarafinizda Galatasaray Lisesi' nin yatakhaneleri.

Gayet rahat, kilik kiyafet konusunda “mekan baskisi” nin yasanmayacagi, guzel manzarali bir yer Litera. Manzara 360’in kopyasi, zaten kus ucusu aralari 10-15 metre var ya da yoktur.

Fiyatlar makul, biralar 8-9, kadeh saraplar 10 lira civarinda. Sarap + yemek seklinde kisi basi 60 liraya herhalde cikarsiniz. Yemekler normal café yemegi, artisi ya da eksisi yok, standard. Zaten Istanbul’da kendi menusunu hazirlayan yer sayisi cok fazla yoktur, carpaccio-fajita-bonfile seklinde bir ucgen olusmus, kimse bu standardin disina cikmiyor. Tabi bir de herhalde mutfak kadrosu cok hizli degisiyor olmali ki Istanbul cafeleri ister istemez boyle bir yol bulmuslar, mutfaga yeni gelen oryantasyon zorlugu cekmesin, yapsin carpacio’yu, koysun peynirleri tahta bir tabaga, yollasin gitsin...

Litera, hafif bir icki ya da hafif bir yemek icin gidilebilecek bir yer. Sabahlari kahvalti tabaklari var, gazete esliginde cok keyifli olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder