4 Mayıs 2009 Pazartesi

Inciralti Meyhanesi

Galatasaray' dan mezun bir arkadasimizin actigi bir mekan. Istanbul' un Ermeni, Rum ve Osmanli'dan miras mezeleri tattirmaya, gelenlere klasik meyhane havasini yasatmaya calisiyorlar. Mekan rahat, illa meyhane havasi vermek icin zorlamalara kacilmamis. Duvarlarda guzel Istanbul fotograflari. Mekan sahibi Ertugrul her zaman isinin basinda, kontrolu elden birakmiyor.

Bahce icin ise kesinlikle ayri bir paragraf acmali. Belki 50 senelik harika bir incir agacinin hakimiyetindeki bahcede kahvalti ya da yemek ayri bir zevk. Anneler gununde kalabalik bir grup ile birlikte gittik, cesitler bol ve kaliteli idi, servis aksamadi. Bahce sakin, karmasadan uzak, insana sanki yazliktaymis hissini veriyor. Gecenlerde Emirgan'da ettigimiz kahvaltidan sonra cennet gibi geldi. Emirgan demisken, siz siz olun pazar sabahi kahvaltiya gitmeyin, dayak yemis gibi olursunuz. Sonra bir ara Emirgan icin de yazacagim.

Mezeler topik, dalak dolmasi gibi hazirlamasi mesakkatli ve her yerde bulamayacaginiz turden, ve hepsi lezzetli. Standart mezeler de yine ayni sekilde averajin uzerinde.

Begenmedigim bir sey olmadi, hesap adam basi baliksiz 60, balik ile birlikte belki 100 lira civarinda gelir. Arabayi sokak basindaki otoparka birakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder