5 Mayıs 2009 Salı

Pasta Presto .... Valikonagi'nda bir mahalle bistrosu

Pasta Presto'ya Galatasaray'dan arkadaslarimizin tavsiyesi ile gittik, sahibi de zaten bizim okuldan bir agabeyimiz. Cumartesi gecesi olmasina ragmen hemen bir masa ayarladilar.

Sarap listesi kisa ama secmis olduklarinin hepsi kaliteli saraplar, fiyatlari ise Istanbul standardlarinin cok asagisinda tutmuslar. Yabancilar yaklasik 50 lira civarinda ki normal bir yerde 70-80'den asagiya ithal sarap bulamazsiniz, bulursaniz da hemen mantari goz onunden kaldirirlar zira buyuk bir ihtimalle plastik mantardir. Avrupa' nin herhangi bir marketinde 4-5 euro'ya alabileceginiz bir saraba Istanbul' da ederinin 10 kati fiyat odeyince nedense keyfim kaciveriyor. Her neyse, Pasta Presto'daki saraplar kaliteli ve ucuz.

Sarabi sectikten sonra onden peynir tabagi istedik, 4-5 peynir cesidi geldi, miktar -permesani az tutmalarina ragmen- doyurucuydu.

Sonrasinda ben boeuf straganoff, Muge' de yanlis hatirlamiyorsam patlicanli makarna istedi (cok sever), ikisi de guzeldi.

Mekan asiri goz boyamaya kacmadan dekore edilmis, yasayan ve kullanilan bir restaurant oldugunu hemen anliyorsunuz. Nisantasi'ndaki cogu yerin aksine hakikaten "yemek" isi yapan bir yer.

Saat 10' dan itibaren canli muzik basladi, insani yormayan, konusmana mani olmayan hafiften bir soft jazz. "Eller havaya" ya da "Butun dunya buna inansa" tarzinda degil anlayacaginiz.

Biz saat 11 gibi kalktik, sarap,baslangic, peynir tabagi, ana yemek ve kahve ile birlikte yaklasik 110 lira odedik. Tatli (kabak parfe) ve Can Agabey'in guzel sohbeti muessesedendi.
Tel: 212.291-5825

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder