13 Mayıs 2009 Çarşamba

Leblon

Issiz Adam’ dan sonra uctu gitti, bir kac gun onceden rezervasyon yaptirmak sart. Dekorasyon zevkli, zorlama detaylar veya insani yoran muzikler yok. Gecenlerde gittigimizde icerisinin kalabalik olmasina ve rezervasyonsuz gitmemize ragmen karsilayanlar bize bir masa ayarlamayi becerdiler, cok zaman vurdumduymaz calisanlar yuzunden kacmisligimiz oldugundan acikcasi hosumuza gitti (siz siz olun eger bir gun restaurant veya cafe isletirseniz kesinlikle isin basindan ayrilmayin).

Bazi yerlerde peynir tabagi istediginizde (bakiniz Rosario...) icinde beyaz peynir, eski kasar, keci peyniri vs gibi peynirler cikabiliyor. Sarabin yanina her peynirin gitmeyecegini bilmeyen cakma restorancilar sayesinde her sefer peynir tabaginda ne oldugunu sormak zorunda kaliyorum, ama hakkini vermek lazim Leblon yaratici davranmis, hangi peynirden istiyorsaniz onu siparis edebiliyorsunuz. Biz gouda, gorgonzola ve permesan soyledik. Her peynirin fiyati ayri, sectiklerimiz 10 lira civarinda tuttu, ama cok az miktarda peynir geldi, ikiser tane soylemek lazimmis. Yine de dedigim gibi yaratici davranmis Leblon, hangi peyniri istiyorsaniz onu soylersiniz, olmadi bir tane daha siparis verirsiniz olur biter.

Unutmadan, guzel dusunerek bir koseyi de gourmet bar olarak ayirmislar, soguk etler, degisik peynirlerden secip barda yiyebiliyorsunuz. Ama o kisim fazlaca aydinlik oldugundan oturmak istemedik.

Buraya kadar iyi, ama Leblon’un yemek kalitesi Asmalimescit averajini bile yakalayamiyor, bu da malesef butun guzel yanlari goturuyor.

Muge BBQ soslu tavuk soyledi, ben ise kozlenmis patlican ve permesanli penne istedim. Tavuk bildiginiz tavuk pirzolanin uzerine hazir BBQ sosu dokulmus halde geldi, benim pennemde ise o sos bile yoktu. Birakin koz aromasini, patlicanin tadini bile alamadim, sadece kirmizi biber vardi, permesan ise uzerine konmus toz permesan idi.

Iki kisi bir sise sarap dahil 110 lira verdik. Saraplarin en ucuzu 60 lira, migroslarda 20 liraya satilan yabancilar ise 80 (neden 4 katina satilir anlamiyorum, surumden kazanmak dusuncesi malesef bize henuz ugramadi, her zaman hemen koseyi doneyim tavirlari). Deger mi, bence degmez. Yemekler biraz zorlama, asci kesinlikle yetersiz. Belki bir tiyatro ya da konser oncesi bir kahve, hadi bilemediniz en kabadayisi hamburger yenebilir.

Otopark icin en iyisi Tepebasi Katli Otopark, ama unutmayin hava guzelse saat 7den sonra park yeri bulamama durumu olabilir.

1 yorum:

  1. Ben de geçen hafta gittim, eleştirilerinin çoğuna katılıyorum. Ek olarak mermerde 6 şiş tabağından bahsetmek istiyorum. Sunumu çok güzel, fikir orjinal, fakat içeriği biraz zayıf hazırlanmış. Herşeyden sayılı 3'er adet koyulmuş, bir tanesi jumbo karides. Karidesi pay etmek için savaş verdik. Fakat soğuk et ve peynir çeşnileri çok iyi fikir. Restoranın dayatmalarına mecbur kalmıyorsun.Ben ballı şarap soslu biftek yedim tadı fena değildi, porsiyon büyüktü en azından mideden önce göze hitap ediyordu. Servisin hızı ve hizmet elemanlarının sempatikliğini ve ilgisini de söylemeden edemeyeceğim.

    YanıtlaSil